• Dierenkliniek

  Meer informatie over de dierenkliniek

  Lees verder
 • Dierenhotel

  Meer informatie over het dierenhotel

  Lees verder
 • Paardenkliniek

  Meer informatie over de paardenkliniek

  Lees verder
 • Extra service

  Meer informatie over extra services

  Lees verder
 • Acupunctuur

  Meer informatie over acupunctuur

  Lees verder

Artrose: bestrijd de ziekte, niet de symptomen met Anarthron

Klinische studies hebben bewezen dat Anarthron aantoonbaar effectief is in 80% van de artrose gevallen die behandeld worden met dit preparaat.
Dierenkliniek het Hazewinkel is toonaangevend op het gebied van de veterinaire zorg voor uw oudere dier, waaronder artrosebehandelingen.

Wat is artrose en wat kun je eraan doen?
Artrose komt bij veel honden voor. Het is een slijtage van de gewrichten, doordat het kraakbeen van slechte kwaliteit is en sneller wordt afgebroken dan dat het wordt aangemaakt. Het uit zich in stijfheid of mankt lopen, beide uitingen van pijn. Niemand wil dat zijn dier pijn heeft, toch zijn er nog veel mensen die de symptomen van artrose niet met hun dierenarts bespreken, of niet herkennen. Er zijn veel behandelmogelijkheden op het gebied van artrose, ook natuurlijke behandelingen, zoals voedingssupplementen, acupunctuur en speciale voeding. Daarnaast zijn er verschillende soorten pijnstillers, die de irritatiereactie verminderen en is het mogelijk door gewrichtsinjecties de pijn te verminderen.

Hoe kan Anarthron helpen?
Anarthron is een nieuw middel dat het gewricht behandelt en daardoor de gezondheid van het gewricht verbetert. Het stimuleert de productie van kraakbeen en werkt remmend op de afbraak van kraakbeen. Het verbetert de kwaliteit van de gewrichtsvloeistof en het zorgt voor een betere doorbloeding van het gewrichtskapsel en het bot.

Wat is Anarthron?
Anarthron is een DMOAD, een Disease Modifying Osteo-Arthritis Drug. Dit betekent dat Anarthron de onderliggende ziekte (pathologie) van de osteo-arthritis terugdraait, vertraagd of minstens stabiliseert. Daardoor geeft dit middel ook op de langere termijn pijnvermindering, waardoor er minder pijnstillers gegeven hoeven te worden, dan wel pas later gestart hoeft te worden met pijnstillers.

Hoe gaat zo’n Anarthron behandeling en wat kost het?
De behandeling bestaat uit 4 injecties, die gewoon onder de huid (zoals een vaccinatie) worden toegediend. Deze injecties moeten met 1 week tussentijd worden gegeven en 1 behandeling bestaat dus uit 4 injecties. De aanbevolen frequentie van behandelen is 1 x per 12 maanden voor lichte gevallen, 2x voor matige gevallen en 3x per jaar een kuur van 4 injecties voor ernstige gevallen.  Vaak blijkt 1 behandeling voldoende, en gedurende 1-2 jaar te werken. De behandeling wordt door de meeste verzekeraars vergoed en kost € 145.20. Voor honden tussen de 35 en 50 kg komt er een toeslag van € 24.20 bij, een vervolg behandeling (dus voor honden die al een eerdere behandeling hebben gehad) kost € 108.90.