• Dierenkliniek

  Meer informatie over de dierenkliniek

  Lees verder
 • Dierenhotel

  Meer informatie over het dierenhotel

  Lees verder
 • Paardenkliniek

  Meer informatie over de paardenkliniek

  Lees verder
 • Extra service

  Meer informatie over extra services

  Lees verder
 • Acupunctuur

  Meer informatie over acupunctuur

  Lees verder

Zijn we niet te vroeg?

Het liefst plaats ik alleen vrolijke berichten op deze site, maar soms moet ik u iets vertellen over de minder leuke kant van ons vak. Waarbij ik dan toch hoop dat ik u met deze informatie kan helpen.

Helaas komt er een moment dat u afscheid moet nemen van uw huisdier. Het is vaak moeilijk te beslissen wanneer het juiste moment daar is. Dierenarts Hugo van Duijn heeft, nadat hij zijn eigen hond op 15,5 jarige leeftijd heeft moeten laten inslapen, zijn overdenkingen op papier gezet. Het resultaat is een boekje dat u kan helpen om op een rijtje te zetten hoe het met uw dier gaat.

Steeds vaker komen mensen op het spreekuur om te overleggen wat het optimale moment is om afscheid te nemen van hun aftakelende huisdier. Ook dat hoort bij het vak van dierenarts. Het in laten slapen van dieren is geen ‘leuk’ werk, maar kan wel heel dankbaar zijn. Gelukkig komen mensen steeds vaker op tijd om te overleggen. In het verleden waren mensen bang dat hun dier direct ingeslapen zou moeten worden wanneer ze langskwamen voor overleg. Maar dat is niet zo. Dierenartsen laten dieren niet snel inslapen. Vaak is er ondersteunde therapie mogelijk zodat uw dier nog een fijne laatste tijd heeft. Naast medicatie zijn ook acupunctuur en eigen bereid voedsel, volgens de chinese geneeskunst, waardevol.

Het boekje is gratis bij ons aan de balie, bij de assistente, verkrijgbaar. Wilt u advies over een mogelijke euthanasie, dan mag u op het spreekuur komen. Mogelijk vindt u het fijner om een afspraak te maken, dat mag ook. U kunt natuurlijk ook een afspraak maken om te kijken wat wij  voor uw dier kunnen doen. Ook u kunt zelf iets voor uw dier doen, door bijvoorbeeld zelf voor uw dier te koken, vraag daarvoor advies bij mij wat u het beste kunt geven, waar uw dier het beste mee gebaat is.

Linda van Veen
Dierenarts