• Dierenkliniek

  Meer informatie over de dierenkliniek

  Lees verder
 • Dierenhotel

  Meer informatie over het dierenhotel

  Lees verder
 • Paardenkliniek

  Meer informatie over de paardenkliniek

  Lees verder
 • Extra service

  Meer informatie over extra services

  Lees verder
 • Acupunctuur

  Meer informatie over acupunctuur

  Lees verder

Linda van Veen: acupunctuur bij paarden

Afgelopen weekend heb ik een extra training op het gebied van acupunctuur bij paarden gevolgd. Er werd vooral ingegaan op het stellen van een uitgebreide  Chinese diagnose, ook als het alleen om bijvoorbeeld een beenprobleem gaat.  Mensen kijken vaak een beetje raar wanneer ik een paard volledig onderzoek en acupunctuur op het hele lichaam toepas wanneer ze voor een kreupelheid komen. Maar in de Chinese geneeskunst is het van belang dat het hele paard wordt bekeken. Een been of rug probleem kan door een ongeluk of verstappen veroorzaakt zijn, maar ook omdat het paard niet helmaal gezond is en daardoor bijvoorbeeld een peesblessure krijgt. Andersom is het zo dat een langer bestaand beenprobleem ook kan leiden tot compensatie in het lichaam. Doordat het paard pijn heeft aan een been zal het de andere benen meer belasten of de rug vastzetten. Daarom is het van belang om het paard helemaal te onderzoeken.

De acupunctuur behandeling is gericht op het herstellen van de kreupelheid en het ondersteunen van het hele lichaam. Daarom zullen er acupunctuurnaalden geplaatst worden op het lichaam en het kreupele been.

Op de foto zie je een paard dat voor de cursus werd beplakt met stickertjes op de acupunctuurpunten. Naast dit oefenpaard werden vele patienten besproken en bestond de cursus vooral uit veel oefenen in de praktijk. Het was een cursus voor gevorderde acupunctuurdierenartsen. De cursus werd gegeven door Ina Gösmeijer, dierenarts van de Duitse teams tijdens de Olympische spelen. Zij is al sinds 2002 teamdierenarts voor de non-doping behandelingen en kent alle ins en outs van de sportpaarden acupunctuur.

Wanneer u een acupunctuur behandeling voor uw paard wilt, kunt u via de assistente een afspraak maken.

Linda van Veen
Dierenarts
Certified Veterinary Acupuncturist
Certified veterinary Food Therapist