• Dierenkliniek

  Meer informatie over de dierenkliniek

  Lees verder
 • Dierenhotel

  Meer informatie over het dierenhotel

  Lees verder
 • Paardenkliniek

  Meer informatie over de paardenkliniek

  Lees verder
 • Extra service

  Meer informatie over extra services

  Lees verder
 • Acupunctuur

  Meer informatie over acupunctuur

  Lees verder

Dierenkliniek

Bij Dierenkliniek Het Hazewinkel kunt u voor o.a. alle ‘huisarts’problemen en preventie met betrekking tot uw huisdier terecht. Naast ziekteproblemen zoals hoesten, knobbeltje, kreupelheid, jeuk, enz., kunt u bij ons ook uw dier laten vaccineren, advies krijgen mbt tot het reizen naar het buitenland en opereren wij dagelijks van castratie en sterilisatie tot blaas- en oogoperaties. Daarnaast kunnen wij u helpen bij de algemene gezondheid van uw dier. Wij hebben open inloopspreekuren, maar u kunt ook een afspraak maken.

Naast de algemene behandelingen hebben wij een aantal aandachtsvlakken, waarop we de afgelopen jaren veel ervaring hebben opgebouwd:

 • Gebitssanering
  Gebitsverzorging is erg belangrijk, zeker voor kleine honden en katten. Veel dieren hebben tandvleesonsteking en paradontitis. Onze assistenten zijn opgeleid om u te helpen met bijvoorbeel het poetsen van de tanden en andere adviezen om het gebit zo goed mogelijk schoon te houden.
 • Artrose/oudere hond begeleiding
  Veel grote oudere honden gaan strammer lopen. De meeste mensen weten niet dat de hond dat doet omdat hij pijn heeft. Dit kan een gevolg van artrose zijn. Wij maken gebruiken van een breed scala aan behandelingsmogelijkheden mbt artrose. Artrose is niet te genezen, maar door een behandelplan, speciaal opgesteld voor uw dier, kunnen wij samen met u uw dier een comfotabele oude dag geven. Wij kunnen gebruik maken van voedingsupplementen, gewrichtsinjecties, injectiereeks onder de huid, acupunctuur, chinese kruiden en pijnstillers.
 • Jeukbestrijding/huidproblemen
  Ik heb veel honden met huidproblemen in de praktijk. Na jarenlange ervaring met deze problemenatiek lukt het meestal goed om de dieren zo min mogelijk tot geen prednisolonachtige stoffen te geven. Dieren met huidproblemen zullen levenslang patiënt blijven, maar met een goed behandelplan kan het leven een stuk aangenamer worden.
 • Gewichtsverlies
  Veel honden en katten zijn te dik. Dat is niet goed voor hun gezondheid. Hartproblemen en suikerziekte zijn twee ziekten die vaak voorkomen bij te dikke dieren. Wij helpen u met voedingsadviezen en bewegingsadviezen om uw dier te laten afvallen. Ook hier geldt weer een plan dat speciaal gericht is op u en uw dier. Wij proberen zoveel moeglijk mee te denken in de mogelijkheden die u heeft. Naast speciale brokken geef ik meestal advies over zelf eten bereiden voor uw dier. Wanneer u uw dier graag op een goede manier ‘met de pot’ mee wilt laten eten dan kunt u bij mij terecht voor advies.
 • Hartpatiënten
  Ik behandel veel hartpatiënten. Ook voor deze patiëten geldt dat het een advies op maat is. Niet alle dieren reageren hetzelfde op medicatie. Bij katten en kleine honden maken we gebruik van bloeddruk meting. Vaak zijn ook röntgenfoto’s nodig. Met de informatie die het onderzoek opleverd kunne we een individueel behandelplan opstellen.
 • Konijnen
  In onze praktijk hebben wij speciaal aandacht voor konijnen. Mijn assistente Laura volgt extra nascholing op het gebied van het konijn en heeft jarenlange ervaring met deze diertjes. Zij geeft ook advies over hoe u het beste uw konijn kunt voeren, huisvesten en vastpakken. Veel problemen mbt agressief gedrag heeft zij kunnen oplossen.