• Dierenkliniek

  Meer informatie over de dierenkliniek

  Lees verder
 • Dierenhotel

  Meer informatie over het dierenhotel

  Lees verder
 • Paardenkliniek

  Meer informatie over de paardenkliniek

  Lees verder
 • Extra service

  Meer informatie over extra services

  Lees verder
 • Acupunctuur

  Meer informatie over acupunctuur

  Lees verder

Paardenkliniek

Veel patiënten komen bij ons op de kliniek, daar hebben we alle materiaal en personeel voorhanden, maar onze erkende paardenarts, Randy de Greef, vindt het ook leuk om visites te rijden. Op de kliniek kunnen we (digitale)röntgenfoto’s maken, paarden keuren, kreupelheidsdiagnostiek, thermografie , (maag)endoscopie, maar ook behandelingen uitvoeren zoals shockwave en gewrichtsbehandelingen. De visites zijn vaak voor kleinere problemen en algemeen medische handelingen, zoals vaccinatie, drachtbegeleiding, zieke paarden, hoefbevangenheid, zomereczeem,  en nog veel meer.

Onze erkende paardendierenarts Randy de Greef is ook paardentandarts. Hij is Certified Equine Dentist. Hij heeft de basis en advanced opleiding in Engeland gevolgd. Hij behandelt hier op de kliniek of bij u op stal alle voorkomende gebitsproblemen, zoals haken op de kiezen en het verwijderen van wolfskiesjes. Maar ook specifiekere problemen zoals diastema’s. Dat zijn holten tussen de tanden waar voerresten komen vast te zitten waardoor tandvleesproblemen ontstaan en tandbederf kan optreden.

In de kliniek hebben we ook een operatiekamer voor paarden waar we uiteenlopende operaties doen.
Operaties zoals castraties, bultjes verwijderen en oogoperaties kan onze paardenarts zelf. Voor operaties zoals, gewrichtsoperaties, cornage, gebroken griffelbeentjes en scheef gegroeide veulenvoeten komt een Europees Specialist Chirurgie de operatie uitvoeren.

Randy de Greef heeft al vele jaren ervaring op het gebeid van kreupelheidsdiagnostiek en sportpaardenbegeleiding. Het is zijn grote passie en hij houdt dan ook alle ins en out op dit gebied nauwgezet bij. Voor hem is een gedegen onderzoek de basis voor het oplossen van de problemen. Tijdens een rugonderzoek of kreupelheidsonderzoek kan gebruik gemaakt worden van de thermografie, röntgen, echo en verdoving van gewrichten en zenuwen. Zodra de diagnose is gesteld wordt een behandelplan opgesteld. De behandeling kan bestaan uit o.a. gewrichtsinjecties, shockwave, PRP, chiropractie en acupunctuur.